Stuurwiel PDF Afdrukken E-mail
Geschreven door Eric Leijten   
zondag, 05 juni 2011 21:47

Je kunt natuurlijk van alles doen aan je SL, daar kan hij mooier van worden. Het liefst (en dat is zoals ik dat zie) alles in originele goede staat terug brengen. Originele mistlampen, lichtmetalen velgen of zelfs een hele spuitbeurt om het er op en top uit te laten zien. Maar als je in de auto rijd, zie je van dat alles natuurlijk niet zoveel. Het interieur is de beleving die je krijgt als je er zelf mee rijdt. Zo zit ik al een tijdje naar mijn stuur te kijken, ik vindt het niet mooi meer. Het is wat grijzer dan het dashboard en gemaakt van zacht schuim. Het is met niet gelukt om de kleur weer op te halen.

 


Mooi stuur, maar er is nog een mooiere!Een tijd geleden heb ik bij Hans, toen hij nog in Sliedrecht zat, een mooi stuur gezien van de vroege exemplaren. Die met twee van die claxon schakelaars in een mooi chromen randje. Deze was heel zeldzaam volgens Hans, maar ik was niet voor dat stuur gekomen dus liet hem lekker hangen. Later kwam ik er weer en had me een beetje zitten verheugen op dat stuurtje, maar helaas. Hij was weg. Ook nooit meer gezien of tegengekomen, totdat... jawel ik heb er een op de kop getikt. Een mooie en heel gaaf exemplaar in prima conditie en kleur.

Vanuit de hoek loshalenHet is weer mooi weer dus hij moet erop. Om het oude stuur te verwijderen haal je het gedeelte van de claxon (het hele middenstuk) er voorzichtig vanuit een hoekje af. Dan kan je hem helemaal rondom losmaken. Je ziet de aansluiting van de claxon, deze kan je gewoon laten zitten omdat dit onderdeel is van het stuur wat er als een geheel vanaf komt. Pas op voor het stuurslot!De moer moet je losdraaien met een dop 22, kijk hierbij uit dat je je stuurslot niet kapot draait. Als het moeilijk gaat kan je er beter iemand bijhalen die het stuur even goed vasthoud als je de moer los probeert te draaien. De streep op de as (draadeind) zou de rijrichting moeten aangeven, e.e.a. natuurlijk afhankelijk van hoe goed de auto is uitgelijnd.

Ziet er toch weer mooier uit...Als de moer los hebt gekregen kan je het stuur eraf nemen. Het vervangende exemplaar maak je op een andere manier open. Met een klein schroevendraaiertje kan je het embleem eruit halen. Doe het voorzichtig om te voorkomen dat je het embleem of stuur niet beschadig. Als je hem er uit hebt gehaald zie je het getande gat waar de as in moet. Zorg dat het stuur in de juiste rijrichting wijst / staat en plaats de ring en de moer er weer op. Het embleem kan er weer in geplaatst worden. Nog even alle vette vingers eraf en klaar! Zie het eindresultaat hier rechts of klik hier voor een grotere foto.

Laatst aangepast op dinsdag, 25 oktober 2011 21:00
 
Dutch English French German Italian Spanish
Home Stuurwiel

Is deze informatie waardevol? Kan het beter? Suggesties?


Teken het gastenboek!

Welkom!

De inhoud van deze site is voor het laatst aangepast op woensdag 15 augustus 2018, 11:27.
We hebben 11 gasten online

Het resultaat

d

Free template 'Colorfall' by [ Anch ] Gorsk.net Studio. Please, don't remove this hidden copyleft!